Ademcirkels

Adem zorgt voor leven. Voller leren ademen is voller leren leven. Bewust verbonden ademen zet een zelfhelend proces in gang dat lichaam, geest en emoties terug verbindt. Bewust verbonden ademen is een eenvoudige techniek die de inademing met de uitademing verbindt, een helende manier van ademen die het onderbewuste met het bewuste connecteert en zo innerlijke blokkades transformeert, waardoor een intens gevoel van vrijheid, opgeladen zijn en connectie met onze diepste waarheid ontstaat.   

Ademcirkels worden over heel de wereld georganiseerd en brengen gelijkgestemde mensen samen om in groep te ademen. De cirkels zijn voor iedereen toegankelijk, zonder voorkennis en zijn vrij van risico.

De vele voordelen die beoefenaars ervaren werden ook door wetenschappelijke studies bevestigd: verhoogde concentratie, energie, realisaties, rust, verminderde stress, meer balans, ... om er een paar op te noemen (zie ook de getuigenissen van onze deelnemers onderaan deze site). Preventief voor burn-out en depressie is het deelnemen aan een ademcirkel zeer waardevol.

Hoe verloopt een ademcirkel ? Na een korte kennismakingsronde en wat uitleg, zoekt iedereen zijn plekje in de cirkel waar je op je matje met het hoofd naar het midden van de cirkel ligt. Erika & Hans begeleiden je naar ontspanning en helpen je het ritme van bewust verbonden ademen vinden. Na een tijdje word je gedragen door het ritme van je ademhaling en begin je aan een persoonlijke innerlijke reis. Muziek ondersteunt je op de achtergrond en de begeleiders faciliteren je in de overgave aan je reis via zachte aanraking. De reis duurt een ruim uur, waarna je terug begeleid wordt naar een wakker en helder terug hier en nu zijn. Ter afsluiting heeft iedereen de mogelijkheid zijn ervaring met de groep te delen, enkel als men dit zelf ook wil.

 

De ademcirkel is geen therapeutische sessie, maar een persoonlijke ervaring die vaak zelfhelende effecten met zich meebrengen. Door de positieve ervaringen en het delen in groep, gaan mensen zich gemakkelijk 'thuis' voelen tussen de anderen en bij zichzelf.

 
Take a deep breath

Breathing Facilitators

Hans Schallier

Osteopaat DO

Erika De Brabant

MA bewegingswetenschappen

Centeringpractitioner

Ademcirkels helpen mij emoties en onjuiste overtuigingen loslaten, antwoorden te vinden in de kern van mijn wezen en meer en meer geboorte te geven aan wie ik in essentie ben.

 

Al tijdens mijn studies lichamelijke opvoeding in  Leuven, werd mij duidelijk dat ik geen interesse had om bewegingstechnisch les te gaan geven. Er ontbrak iets. Blijvend geïntrigeerd door het lichaam ging mijn zoektocht verder langs osteopathie voor dieren waar ik de relaties binnen het lichaam ging zien. Dat het lichaam nooit liegt en een eigen 'wisdom' bevat die ons verstand te boven gaat, werd voelbaar in mijn opleiding Applied Kinesiology, the Journey van Brandon Bays en de 4-jarige opleiding tot Centering practitioner.

Het is mijn passie mensen terug dieper te leren voelen, dichter bij hun kern te brengen en hun de inzichten die hun lichaam huizen te laten ontdekken via ademhaling & aanraking.

 

Van harte welkom in onze ademcirkels !

Take a deep breath

Take a deep breath

Even een time-out voor jezelf

Loslaten en terug opladen

Loslaten en terug opladen

 

Data & Info

  • Maandelijks op vrijdag van 19u30 tot 22u    (begeleide ademsessies van 2,5u, incl. kopje thee) 

  • Deelname 84€ voor de najaarsreeks of 23€ voor een losse sessie (ter plaatse te betalen)

  • Deelnemen kan enkel na inschrijving per mail (zie hieronder)

  • Meebrengen : Kussen, dekentje en een dik genoeg matje om 1,5u comfortabel te liggen

     

Data De Loft Oostende:          13 sept, 11 okt, 8 nov, 13 dec 2019 (najaarsreeks)

Breathing@the beach - Ademcirkel aan het strand van De Haan tijdens de zomer

Wordt nog bekend gemaakt

Contact & Inschrijven

ademcirkel@gmail.com

Erika  0488 967 911

Hans  0476 349 267

De Loft, Jules Peurquaetstraat 15 8400 Oostende

http://www.deloft-oostende.be

Wat mensen schrijven over de ademcirkels

Reeds enkele jaren was ik op zoek naar iets zoals meditatie of yoga enz.  

 

Jullie brengen echt een veilige en warme omgeving. Zoals je zei aan het strand... er gewoon zijn.  Dit zie ik in jullie twee.  Na een breathing circle heb ik terug meer energie en moed om meer voor mezelf en anderen te zijn.  Dan kan ik er terug tegenaan. Zelf heb ik nog maar 2 circles meegemaakt.  Het waren twee bijzondere ervaringen. Geen besef van tijd meer hebben is heerlijk.  Ik leer veel over mezelf.  

Elke keer kijk ik uit naar een mail van jullie.

De plaats in Ruddervoorde is echt heel energiek en mooi.  Het strand was het helemaal voor mij.  

PP

Oorspronkelijk dacht ik om rust te vinden, maar het gaat dieper. De voorbije ervaringen waren voor mij een kans om vrede te nemen met mezelf, emoties meer te kunnen balanceren. We mogen alles voelen, vooral een kunst om er mee om te gaan, als het ware meer in je waarheid te staan. Zijn.
Je komt zoveel facetten tegen, ook de kans om het 'anders' te zien en te voelen. Persoonlijk spreek ik meer mijn zesde zintuig aan.

Buiten de ademcirkels heb ik ook het een en ander meegesprokkeld tijdens ontmoetingen met Hans tijdens de sessies osteopathie en met Erika tijdens de sessies centering.  Ze zijn me heel veel waard. En het maakt dat mijn pad makkelijker bewandelbaar wordt. 

SDV

Oostende

Allereerst wil ik jullie laten weten dat ik het fijn vind dat jullie in mn leven gekomen zijn.

Er is op alle gebied zo’n evolutie aan de gang dat er momenten geweest zijn waarbij het nauwelijks nog lukte om te “ademen”.

Voor mij is breathing circle een moment om heel diep in mezelf te gaan en er ook bewust tijd voor nemen zonder afgeleid te worden door de dagelijkse beslommeringen.

Het tesamen-zijn met gelijk gestemde zielen, voelt vertrouwd aan voor mij. Het geeft een warm gevoel dat ieder, in vertrouwen, zijn diepste gevoelens durft te delen .

Ik voel voor mezelf dat dit jaar “kantelmomenten” teweeg brengt in mn leven en daar ben ik dankbaar voor, ook al is het niet altijd even gemakkelijk, maar we blijven ademen !

KDJ

Ichtegem

Please reload

Follow us

  • Facebook - White Circle

​© 2016 by Hans & Erika

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now